Elektricien bedrijf

Wat doen een elektricien bedrijf? Werken met stroom is enorm gevaarlijk. Als een installatie verkeerd wordt aangesloten en kortsluiting veroorzaakt dan kan dit enorm grote gevolgen hebben. Het is daarom voor een elektricien enorm belangrijk om doorlopend bij te scholen en op de hoogte te blijven van nieuwe normeringen, voorschriften en nieuwe technieken en materialen. Een van de taken van een elektricien is dan ook het verhelpen en voorkomen van storingen.

De hoogspanningsmasten die als een soort van slingers door ons landschap hangen fungeren als de snelweg voor het stroom (elektriciteit). Van elektriciteitscentrale naar het middenspanningsnet in de wijkcentrale. Vanaf de wijkcentrale wordt de stroom gedistribueerd naar de huishoudens. Daar wordt de stroom omgezet in laagspanning en via de groepenkast je huis in geloodst.

Elektricien voor laagspanningsinstallaties

Ben je elektricien van beroep dan ben je de persoon die met laagspanningsinstallaties werkt en ervoor zorgt dat stroom veilig ons huis, bedrijfspand of productiefaciliteit binnen komt. Wij kunnen veilig gebruik maken van de stroom als de elektricien alles conform NEN normen heeft aangesloten.

Je hebt als elektricien veelzijdig werk en je moet creatief zijn in het bedenken van oplossingen omdat je te maken hebt met nieuwe elektrotechnische installaties maar juist ook met aanpassingen en onderhoud van bestaande installaties.

Leave a Comment